DOCU/ХІТ: чотирнадцять кінозалів і потужна вісімка фільмів

25 вересня 2017

Сім міст, чотирнадцять кінозалів і вісім документальних історій про сучасну реальність. Прокат DOCU/ХІТ українськими містами набирає обертів. Як проходитиме мандрівка DOCU/ХІТ цього року – читайте в нашому блозі.

 

Львів

 

У Львові DOCU/ХІТ освоює одразу три локації. Але традиційно ексклюзивні події відбуватимуться в Палаці мистецтв. 5-го та 7-го жовтня глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з українськими режисер(к)ами після показів.

 

Сергій Буковський та Ніна Антонова. Презентація «Головної ролі» в Києві під час Docudays UA-2017

 

До Львова завітає Сергій Буковський і представить дві власні роботи: нову стрічку «Головна роль» про свою маму, кіноакторку Ніну Антонову. І «Завтра свято» – без перебільшення вже класику документального кіно.

 

Також свій фільм «Війна химер» покажуть режисерки Анастасія та Марія Старожицькі.

 

«Зустрічі з глядачами після фільму – це найважливіший зворотний ефект для нашої команди, – розповідає Марія Старожицька. – З досвіду попередніх показів знаємо, що багато кому буде потрібний час, аби усвідомити побачене, і відгуки та питання прийдуть пізніше. Ми ризикнули розповісти надзвичайно інтимну історію про свої відчуття на війні, що буде далі в тих, хто у фільмі, і в тих, хто створював стрічку, і що було спершу – життя навколо чи бажання знімати саме цей фільм. Поки що можу лише сказати, що головним є бажання, аби щонайбільше глядачів побачили цей фільм».

 

Показ «Війни Химер» у Києві під час Docudays UA-2017

 

Херсон

 

Цьогоріч покази в Херсоні розпочалися в особливому місці. Docudays UA вирішив підтримати Арт Хаб «Ілюзіон», який ось уже півтора року намагається закрити місцева влада, аби відібрати цю територію в центрі міста. Неодноразово Арт Хаб «мінували» по телефону, не опалювали взимку й не давали можливості прогріти приміщення власними обігрівачами.

 

«Арт Хаб – це невеличка зала на 35 місць, однак саме тут показують фільми, відбуваються зустрічі із сучасними українськими режисер(к)ами, збираються молоді херсонські митці. Усе в цьому просторі обладнано за власний кошт небайдужих херсонців та його керівника Леоніда Єжурова, – коментує Дар'я Аверченко, піар-директорка Docudays UA. – Зараз невідомі люди, які ніколи не були в Арт Хабі, невтомно пишуть скарги на роботу простору, а депутати намагаються винести на розгляд сесії обласної ради питання про «відчудження комунальної власності» (приміщення Арт Хабу належить комунальному підприємству, підпорядкованому обласній раді – ред.). Десятки громадських організацій Херсонщини об'єдналися в коаліцію, щоб захистити єдиний у Херсоні кіноцентр, і поки що їм це вдається! Ми теж вирішили приєднатися й цього року проведемо DOCU/ХІТ тут. Хочемо привернути увагу медіа, місцевих депутатів і громадськості та попросити всіх небайдужих захистити Арт Хаб і його команду».

 

Презентація «Dixie Land» у Києві під час Docudays UA-2017

 

Покази в Арт Хаб «Ілюзіон» тривають до 28-го вересня. А з 2-го по 8-ме жовтня фільми з програми DOCU/ХІТ можна буде побачити в кіноконцертному залі «Ювілейний».

 

Київ

 

У Києві, як і в більшості міст, покази триватимуть до 25-го жовтня.

 

«Цьогоріч ми зіткнулися з доволі складним вибором – продовжувати проект дистрибуції документального кіно чи ні? – розповідає координаторка проекту Катя Лачіна. – Проте під час обговорень уся команда стала на бік прокату. Ми збільшили кількість кінотеатрів та міст. І не лише продовжили взаємини з артхаусними майданчиками, а й залучили до співпраці мережевий кінотеатр «Планета кіно» в п'яти містах».

 

Обговорення конкурсу DOCU/УКРАЇНА з глядачами у березні 2017-го року

 

«Фільми, які пропонуємо глядачеві, зацікавлять не тільки сінефілів чи поціновувачів документалістики. Адже ми відібрали для показів кіно, яке торкається не лише соціокультурних, політико-економічних тем чи дає зріз сучасної документалістики у світі та в Україні, а насамперед говорить про людяність і пошук себе. Програма нинішнього DOCU/ХІТ – це подорожі через абсолютно різні прояви реальності, але з єдиним правильним напрямком – до себе справжнього». 

 

Окрім цього, DOCU/ХІТ продовжується в Харкові, Сумах та Одесі. Долучайтеся до події у вашому місті у Facebook. Детальний розклад показів та всю інформацію про фільми дивіться на сайті проекту docuhit.org.

 

Усі фото: Docudays UA

21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Зустрічайте професіоналів/-ок: три сесії індустрійної платформи
DOCU/ПРО
20 травня 2024
Зустрічайте професіоналів/-ок: три сесії індустрійної платформи
DOCU/ПРО
20 травня 2024
RAW DOC: зустрічайте відібрані проєкти
DOCU/ПРО
18 травня 2024
RAW DOC: зустрічайте відібрані проєкти
DOCU/ПРО
18 травня 2024
Яка вона — українська ідентичність? Шукаємо відповіді у «Живій бібліо…
Новини
17 травня 2024
Яка вона — українська ідентичність? Шукаємо відповіді у «Живій бібліотеці» правозахисної програми RIGHTS NOW!
Новини
17 травня 2024
Невивчені уроки історії, робота з колективною пам’яттю та нова модель…
Огляд програми
17 травня 2024
Невивчені уроки історії, робота з колективною пам’яттю та нова модель світової безпеки. Гід програмою RIGHTS NOW!
Огляд програми
17 травня 2024
Голос, форма та структура: монтаж у документалістиці
DOCU/ПРО
15 травня 2024
Голос, форма та структура: монтаж у документалістиці
DOCU/ПРО
15 травня 2024
DOCU/СВІТ: геополітичний пазл, зібраний із любов’ю
Огляд програми
15 травня 2024
DOCU/СВІТ: геополітичний пазл, зібраний із любов’ю
Огляд програми
15 травня 2024
Ексклюзивна зустріч із юристкою Карін Ріахі. Огляд різних типів прав …
DOCU/ПРО
13 травня 2024
Ексклюзивна зустріч із юристкою Карін Ріахі. Огляд різних типів прав у кіновиробництві
DOCU/ПРО
13 травня 2024
Відкриваємо індустрійну акредитацію
DOCU/ПРО
10 травня 2024
Відкриваємо індустрійну акредитацію
DOCU/ПРО
10 травня 2024