DOC НА КРИЖИНІ

Сестри по камері

Рік
2016
Країна
Швеція
Тривалість
90’
Режисер/-ка
Німа Сарвестані

Фільм занурює у життєвий вирій навколо двох молодих жінок, яких випустили із в’язниці в Афганістані. Дядько Сари планував убити її, щоб врятувати свою честь у рідному селищі. Через таку небезпеку Сара втікає до Швеції, а Наджібе залишається. Поки Сара насилу дає раду зі своєю віднайденою свободою, її товаришка по камері Наджібе зникає. Невдовзі Сара дізнається, що подругу забили камінням насмерть. Разом з режисером вони намагаються дізнатися правду, але потрапляють у лабіринт напівправди на вулицях Афганістану. Ми стежимо за двома головними героїнями і поступово дізнаємося, що з ними трапилось. У кожної – унікальна доля, яка ілюструє жахливу дійсність становища жінок у Афганістані.

Творча команда:
Режисерська робота: Німа Сарвестані
Продюсування: Маріам Ебрагімі
Операторська робота: Вагід Зарезаде
Монтаж: Філ Джандалі, Джеспер Осмунд
Звук: Торстен Рунквіст
Виробництво
Nima Film Sweden, Tel.: +46 76 311 87 29, Belinda Wango, [email protected]
Дистриб'юція:
Heino Deckert, Deckert Distribution, GmbH D-04109 Leipzig, Gottschedstr. 18, Germany. Tel.: +490 341 2156638, [email protected]
Режисер/-ка
Німа Сарвестані

Німа Сарвестані розпочав свою кар’єру в Ірані як журналіст і зосередився на створенні документального кіно, відколи переїхав до Швеції у 1984 році. Він заснував власну продюсерську компанію Nima Film Productions у 1992 році. Маючи за плечима більш ніж 20 років досвіду роботи режисером та продюсером документального кіно для кінотеатрів та телебачення, сьогодні він є одним із найдосвідченіших документалістів у Швеції.

Вибрана фільмографія

Вибране: «Гість небіжчика» (2003), «Продаж іранських нирок за знижкою» (2006), «На кордоні відчаю» (2008), «Ті, що сказали “Ні”» (2014)

Велика зала
Кінопанорама
вул. Шота Руставелі, 19
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Не розморожувати
DOC НА КРИЖИНІ
Не розморожувати
Рік
2016
Країна
Ісландія
Режисер/-ка
Гульда Рос Ґуднандоттір
Тривалість
68’
DOC НА КРИЖИНІ
Природа мого серця
DOC НА КРИЖИНІ
Природа мого серця
Рік
2016
Країна
Фінляндія, Німеччина
Режисер/-ка
Яакко Рууска
Тривалість
59’
DOC НА КРИЖИНІ