Мистецька війна

Рік
2014
Країна
Німеччина
Тривалість
93’
Режисер/-ка
Марко Вілмс

Мистецтво є зброєю! В Каїрі це гасло досі втілюється у життя. Після 30 років автократії президент Мубарак був скинутий із посади народом. Нині вулиці належать їм – молодим повстанцям і художникам. Ґрафіті-художники та малярі змушують стіни «говорити». Дні боротьби оживають в їхніх закривавлених портретах, часи анархії – в карколомних колажах, спроби звільнення від придушеної сексуальності – в непристойних картинках. Стіни перетворюються на хроніку подій; електронна поп-музика й хіп-хоп слугують напруженим саундтреком. Ейфорія змінюється замальовуванням і вандалізмом. Снайпери продовжують цілитися в очі протестувальникам. В революції романтики не більше, ніж у цьому андеґраундному мистецтві, традиційна мета якого – провокувати й ризикувати.

Виробництво
HELDENFILM, AlteSchönhauser Str. 14, 10119 Berlin, Germany, : +49 30 2581 6631, [email protected], www.facebook.com/heldenfilm
Дистриб'юція:
missingFILMs, ProskauerStr 34, Berlin, Germany, +49 - (0) 30-28 36 530, [email protected], www.missingfilms.de
Нагороди
2013 – Особлива відзнака на фестивалі DOK у Лейпцигу
Режисер/-ка
Марко Вілмс

Марко Вілмс народився 1966 року в колишньому Східному Берліні (НДР). Навчався режисурі в Академії кіно й телебачення ім. Конрада Вольфа в Потсдамі-Бабельсбергу. Нині працює продюсером і режисером на студії HELDENFILM. Його стрічки вибороли нагороди таких фестивалів, як Берлінський МКФ, МФДФ в Амстердамі, МКФ у Ньйоні (Швейцарія), DOK у Лейпцигу, Кассель та фестивалю ім. Макса Офюлса Прайса.

Вибрана фільмографія

(Вибране): Берлінський вихор (2003), Товариська мода (2009), Мистецька війна (2014)

Червона зала
Будинок кіно
вул. Саксаганського, 6
21 МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
 31 — 9 
травня
червня 2024
Від Ірану, Розлучення
DOCU/АРТ
Від Ірану, Розлучення
Рік
2013
Країна
Іран, Франція
Режисер(к)и
Азаде Мусаві, Куруш Атеї
Тривалість
52’
DOCU/АРТ
Пуссі проти Путіна
DOCU/АРТ
Пуссі проти Путіна
Рік
2013
Країна
Росія
Режисер/-ка
Gogol’s Wives
Тривалість
60’
DOCU/АРТ